top of page
Vyhledat
  • whitebohemia

Užitečné odkazy: o Špicech, o PP, o cenách plemen s PP + info pro zájemce

Sdílíme pár užitečných odkazů se základními informacemi o špicech, o PP a orientačních cenách:


O Německém špicovi:


20 důvodů, proč si (ne)pořizovat německého špice - klady/zápory plus popis plemene:

Standard Něměckého špice:

Popis standardu + další informace o chovu špiců:

Stránky klubu chovatelu špiců:

Popis plemene Německého špice:


O PP (Průkazu původu):


16 důvodů, proč si (ne)pořizovat psa bez PP:

Pes s PP versus bez PP - v čem je rozdíl?

Doporučení klubu chovatelů špiců:


Proč NE psa bez PP:



O cenách plemen s PP:


Přehled cen plemen psů s PP ze 14.5.2020:



Doporučujeme se případným zájemcům informovat z různých dalších zdrojů tak, aby měli veškeré informace, před tím než se rozhodnou pro nového člena jejich rodiny. Pokud máte jakékoli dotazy, neváhejte se na nás obrátit ideálně kdykoli přes email, kontaktní formulář nebo chat, telefonicky spíše večery.


Naše štěňátka mají PP, pocházejí z rodičů s PP, kteří mají genetické a zdravotní vyšetření, prošli bonitací a jsou chovní. Odcházet od nás budou odčervena, očkována, čipována a socializována.


Jejich cena závisí na jejich vlastnostech, vzhledu a povahových rysů a také na Vašich očekáváních. Je formou domluvy, představu je možné si udělat na výše zmíněném odkazu přehledu cen psů s PP. Navzdory na první pohled relativně vyšších cenách je mnohdy zisk z prodeje zanedbatelný. V ceně jsou poplatky a platby za vyřízení PP, za krytí, cestovné, zdravotní a genetická vyšetření, očkování, mimořádné náklady při komplikacích porodu, poplatky za zřízení a vedení chovné stanice, daně, administrativa, krmivo, očkování, čipování atd., které jsou do jednotlivých štěňat vložena a to v nich není ani vyčíslen čas, který je velkou částí dotován.

Jako chovatelské stanici nám jde zejména o zachování takto krásného psího plemene a aby se štěňátka dostala do dobrých rukou ať už jako domácí mazlíček, chovný jedinec, nebo výstavní kus.



144 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page